Pokemon is in de afgelopen decennia een spel geworden wat over heel de wereld bekend is. Het is een spel dat van oorsprong uit het land Japan komt, maar nu in eigenlijk elk land te spelen is. Door de jaren heen zijn er nieuwe varianten van de spellen uitgekomen, zowel kaartspellen als spellen online. In dit artikel kun je wat meer vinden over alles wat je over het spel moet weten.

 

Pokemonkaarten

De meeste mensen beginnen met het verzamelen van Pokémon kaarten wanneer ze nog relatief jong zijn. Elk jaar worden er weer nieuwe Pokémon collecties uitgebracht, hierdoor blijft het spel leuk. Ook zijn er de afgelopen jaren steeds meer mensen die ervoor kiezen om Pokémon kaarten te verzamelen. Dit komt doordat de vraag naar de kaarten erg groot is, zeker als het gaat om zeldzame kaarten. Kaarten die jij vroeger in de winkel kon kopen voor een paar euro, kunnen nu namelijk miljoenen euro's waard zijn. Wel is het belangrijk om te weten dat het hierbij gaat om eerste druk kaarten die al een stuk ouder zijn dan die je vandaag de dag in een winkel kunt kopen. Vaak gaat het om kaarten waarvan er weinig zijn gedrukt en veel van deze kaarten zijn dan ook al beschadigd. Ook is het zo dat de shiny en hoge kaarten meer waard zijn dan de minder bijzondere kaarten.

 

Het kopen en verkopen van Pokémonkaarten

In de meeste speelgoedwinkels kun je nog steeds een hoop verschillende Pokémon kaarten kopen. Je kunt de kaarten kopen van verschillende collecties. De Pokémon kaarten zitten in pakketjes met verschillende hoeveelheden kaarten. Hoeveel kaarten er in een pakket zitten, hangt af van de prijs. Ook kun je pakketjes kopen waarbij je een garantie hebt op een zeldzame kaart. Verder zijn er ook nog verschillende boxen die het mogelijk maken om in één keer een grotere hoeveelheid kaarten te krijgen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een pokemon collection box of pokemon elite trainer box. Dit is een goede manier om te beginnen met het spelen en of verzamelen van Pokémon(kaarten). Je zult namelijk van elk soort kaarten wel een aantal varianten hebben. Ook kun je ervoor kiezen om de Pokémonkaarten tweedehands te kopen. Vaak is dit een stuk goedkoper dan de kaarten die je koopt in de winkel bij jou in de buurt. Wel is het zo dat hier geen extreem zeldzame kaarten voor een lage prijs zullen worden verkocht.