Ken je het probleem dat je jezelf geen mooie dingen gunt? Dat je gezin altijd maar voor gaat en aan het einde van de maand ben je blij dat je gewoon nog boodschappen kunt doen. Niet dramatisch bedoeld hoor, maar zeker de laatste maanden van het jaar zijn gewoon veel duurder dan alle andere maanden.
We hebben een spaarsysteem zodat we ook gewoon ieder jaar leuk op vakantie kunnen met de kinderen en dan komt het er vaak op neer dat het afgesproken bedrag al eigenlijk voor andere dingen gebruikt moet worden.

 

Kinderen gaan voor alles

De oudste dochter zit nu op een dans academie. Ze krijgt naast dansen ook gewoon haar middelbare vakken op dezelfde school. Het is een gigantisch dure opleiding maar als driejarig meisje was zij al bezig met dans. Zij besloot rond achtjarige leeftijd zich volledig te focussen op ballet en stond als kind al 4 keer in de week in de dansschool. Nu met deze opleiding heeft zij lesdagen van 9 tot 11 uur per dag, we zijn heel erg trots op haar dat ze dat allemaal maar doet en vooral dat zij het vol houd.

 

Mama tijd is ook belangrijk

Mijn kinderen weten dat mama soms ook even tijd voor zichzelf nodig heeft. Ik werk ook 5 dagen in de week, dus fulltime. Ik zorg dat het huishouden op rolletjes loopt en ik zorg dat mijn kinderen de beste jeugd krijgen die zij kunnen krijgen. Soms heb ik gewoon even behoefte om iets voor mijzelf te gaan doen, dan ga ik lekker in bad liggen of lees ik een boekje in de slaapkamer. Ik kreeg afgelopen moeder dag een bordje met de tekst “niet storen, ik denk nu even aan mijzelf”. Nou die gebruik ik dan ook maar al te graag.

 

Iets voor mezelf kopen, moet ik dat nu wel doen?

De afweging is vaak groot. Ik heb genoeg kleding dus daar hoef ik nu niks van te hebben maar mijn handtas begeeft het bijna. Deze handtas is denk ik al 5 jaar oud maar het is wel een tas waar ik zo gewend aan ben dat ik blind spullen eruit kan pakken. Ik heb ook echt een schoudertas nodig want ik heb mijn beide handen eigenlijk altijd nodig. Ik besloot om op zoek te gaan voor een nieuwe schoudertas voor mijzelf. Online wordt er genoeg aangeboden trouwens, je bent al 2 uur bezig om een paar pagina’s af te struinen en dan heb je nog lang niet alles gezien.
Ik sliep er een paar nachtjes over maar ik besloot toch voor mezelf aan schoudertas te bestellen die ik mooi vind. Je moet jezelf ook blijven verwennen, anders is het leven ook maar zo saai.