Voor elke mogelijk denkbare situatie moet je soms wel eens een auto huren. Stel, je krijgt een ongeluk waarbij je auto blikschade oploopt. Dan krijg je vaak een leenauto mee. Maar wat nou als je auto total loss is? Dan kun uitwijken naar autoverhuur. Een tijdelijke personenauto huren is dan niet zo gek. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld moet verhuizen, of een dagje wat groots moet vervoeren. Vaak kun je wel een geschikte auto van familie lenen, maar als dat niet kan wijk je uit naar de autoverhuur! Wat voor auto’s kun je allemaal huren? En voor welke situaties huur je welke auto? Je leest dit en meer allemaal hieronder!

Autoverhuur voor personenauto’s

Als eerste is daar natuurlijk de situatie dat je een personenauto gaat huren. Zoals ik in de introductie al aangaf, kan dit van pas komen als je je eigen auto total loss hebt gereden. Maar het kan ook voorkomen dat je een personenauto huurt voor andere situaties. Zelf heb ik bijvoorbeeld een oom en tante uit Amerika. Zij komen eens per jaar voor een paar weken naar Nederland. Hoewel mijn familie veel tijd voor ze vrijmaakt, kunnen ze niet elke dag overal heen gereden worden. Daarom hadden we dit jaar een auto voor ze gehuurd. Zo konden ze zelf ook op pad zonder steeds afhankelijk te zijn. Tot slot kun je tegenwoordig bij de meeste verhuurbedrijven ook een personenauto private-leasen. Dat is ideaal als je tijdelijk een tweede auto wil, maar niet wil investeren in een eigen auto.

Autoverhuur voor vervoer wagens

Je kunt ook naar de autoverhuur uitwijken als je bijvoorbeeld gaat verhuizen. Zeker als je maar weinig spullen gaat verhuizen, kan het voordeliger zijn een kleine vrachtwagen of bus te huren dan een verhuisbedrijf. Zo kun je makkelijk zelf alles vervoeren. Dit is ideaal als je weinig geld hebt of weinig tijd. Met een eigen huurauto kun je dan mooi je eigen schema indelen, en betaal je nooit teveel!

Ook verhuur voor auto ‘accessoires’

Tot slot kun je natuurlijk ook nog ‘accessoires’ voor je auto huren. Met accessoires bedoel ik aanhangers die je achter je auto hangt. Denk bijvoorbeeld aan een oplegger, een kar of een boot aanhanger. Vaak gebruik je dit soort aanhangers niet veel. Die bij een autoverhuur huren kan dan heel voordelig zijn. Je hoeft er niet zelf een aan te schaffen, en je betaalt alleen voor wanneer je het echt nodig hebt. Daarnaast heb je dan niet permanent zo’n groot ding op de parkeerplaats staan. Autoverhuur kan dus in veel verschillende situaties de oplossing zijn!