20 November is het weer black Friday en dat betekend natuurlijk shoppen met korting. Black Friday wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer ketens doen mee en de kortingen worden hoger. In Nederland deden in 2015 slechts 35 winkels iets met de actie, vorig jaar was dat aantal al ruim verdubbeld.

Elektronica

Elektronica is een productgroep die tijdens black Friday het goedkoopst is in vergelijking met de rest van het jaar. Met name bij de grote ketens, die veel producten kunnen inkopen, zal de korting het grootste zijn. Denk aan games, gadgets, televisies en zelfs smartphones. Naast elektronica zijn er nog veel meer categorieën met black friday acties. Kleding winkels doen ook steeds vaker mee. Kijk maar is naar de bijenkorf black friday acties. 

Huis en tuin artikelen

Na black Friday komen de feestdagen er weer aan en dat betekent ook dat de winter weer zijn intrede gaat maken. Black Friday is een goed moment om voor een leuke prijs wat nieuwe spulletjes te halen voor je woning. Maak je huis winterklaar door de zomerse accessoires op te bergen en wat nieuwe sfeermakers in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan een fijn plaid in de woonkamer, winterse geurkaarsen, kussentjes of nieuwe sfeerverlichting. Het is natuurlijk voor de hand liggend om een kijkje te nemen bij de black Friday deals van woonboulevards en bouwmarkten, deze zullen ook zeker mooie aanbiedingen hebben. Een andere tip, die iets minder voor de hand liggend is, is om te kijken bij de wehkamp black friday deals.

Designer items

Een ander product die door veel mensen over het hoofd wordt gezien is designer items. Designermerken zoals Gucci of Dior geven over het algemeen, mits het geen sale is, weinig korting. Met black Friday hebben verschillende modehuizen en designer merken tot wel 35% korting. Met de hoge prijzen die zij hanteren is deze korting vaak echt wel de moeite waard. Dus staar jij al maanden naar die mooie designertas wanneer je langs de etalage van de Bijenkorf loopt? Sla dan nu je slag.

Let op nep aanbiedingen

Wanneer je gaat shoppen met black Friday wees dan alert op nep aanbiedingen. Sommige bedrijven adverteren namelijk met een hogere van-prijs (van-voor) waardoor de korting hoger lijkt dan het in werkelijkheid is. Kijk dit altijd na door de prijs van het product ook bij andere retailers te checken. Heb je een product op het oog die je met de black Friday deals van plan bent te halen? Houdt het product dan een aantal weken van tevoren al in de gaten. Sommige verkopers verhogen de prijzen namelijk in de loop van Black-Friday.

Verlies je dus niet in de hoge kortingen maar blijf goed nadenken. Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is dit het waarschijnlijk ook.