Persoonlijk vind ik sfeer één van de belangrijkste componenten in huis. Je meubels, muren en accessoires kunnen nog zo mooi zijn, als er geen sfeer is, straalt het huis niks uit. Ik houd er van als je gelijk een warm en knus karakter voelt. Vaak is sfeer te creëren met een paar simpele veranderingen of aanpassingen. Hierdoor kun je in elk huis wel een fijne sfeer creëren en hoeft het niet moeilijk te zijn. Het verven van een muurtje of het plaatsen van een plant kan al een heel ander beeld geven. Zo zijn er nog talloze kleine dingetjes die je kunt doen. Zie hieronder drie tips.

Verbergen elektronische apparaten

Elektronische apparaten in huis maken het leven een stuk makkelijker, maar ze zorgen ook voor stress en straling. Daarnaast verbruiken ze enorm veel. Om meer rust in je huis en in je hoofd te creeëren is het goed om ze even op te bergen in kastjes of laadjes. Om een knusse sfeer in de woonkamer te behouden of creëren, kun je gebruik maken van TV liften. TV liften zijn ideaal als je even de TV wil verbergen. Het is bijzonder en functioneel. Hierdoor staat het niet meer storend in het interieur en is er meer mogelijkheid om open met elkaar te communiceren. De liften hebben verschillende motors en functionaliteiten voor iedere tv. Hierdoor past er sowieso eentje bij jouw wensen.

Licht

Licht is enorm belangrijk om de sfeer te bepalen. Dit kan natuurlijk licht zijn door middel van (grote) ramen, maar ook het interieur is belangrijk. Zo zorgen donkere muren en tinten voor een donker huis. Een nieuw licht verfje geeft vanzelfsprekend een lichte en zachte uitstraling. Hierdoor lijkt het of er meer daglicht naar binnenkomt. Je huis lijkt hierdoor ook groter. Het is ook belangrijk dat er voor het raam geen blokkades staan, zoals hoge planten of meubels. Deze blokkeren het daglicht. Lichte meubels doen ook wonderen, denk hierbij aan een witte bank en/of een lichtbruine tafel. Ook zijn lampen natuurlijk heel belangrijk. Een goed lichtplan bestaat uit: basisverlichting, praktische verlichting en sfeerverlichting.

Natuurlijke elementen

Natuurlijk elementen zorgen voor rust en sfeer. Denk bijvoorbeeld aan kamerplanten. Ze zorgen voor zuurstof en staan sierlijk in een mooie pot. Ook vullen ze mooi lege ruimtes op. Wel is het belangrijk dat het een eenheid creëert met de rest van het interieur. Zo moeten de plant en pot passen bij de rest van de woning. Elementen als hout en wol zorgen ook voor sfeercreatie. Van hout kan bijna alles gemaakt worden en dit geeft een warme look. Wol is heerlijk om onder te kruipen. Ook glas is erg populair, aangezien dit veel licht in huis brengt.