Voor mij is zondag de beste dag van de week. En ik denk dat ik voor veel mensen spreek als ik dat zeg. Om de een of andere reden is deze dag altijd rustig en kan en mag alles. Maar er zijn ook veel mensen die de zondag juist stressvol vinden omdat de week weer voor de deur staat. Daarom vertel ik je in deze blog hoe je alles uit je zondag kan halen zodat je ontspannen en uitgerust aan de week begint. Lees je mee?

Een heerlijk ontbijtje

Persoonlijk raak ik enorm gespannen van uitslapen. Niet persé het slapen zonder wekker en ook niet het langer blijven liggen maar echt hardcore uitslapen zoals sommige mensen kunnen. Ik kan me de laatste keer niet herinneren dat ik tot twaalf uur in bed gelegen heb. Het voelt alsof de halve dag al om is. Meestal ben ik er om tien uur wel uit en aangezien er vaak maar weinig hoeft op zondag is er alle tijd voor een lekker ontbijtje. Ik mag graag verse broodjes of croissantjes halen en drink een extra kopje Lavazza koffie. Het is gewoon een verwenmoment en een tijd om stil te staan. Warme drank helpt daar altijd bij maar deze koffie is zo lekker dat de rest van het ontbijt me soms gestolen kan worden.

Tijd voor van alles

Natuurlijk zijn er altijd dingen die rondom huis moeten gebeuren. Omdat veel mensen op zaterdag erop uitgaan, moeten al die dingen op zondag gebeuren. Dat zorgt voor stress. Als er echt dingen opgepakt moeten worden, verdeel deze dan. Kies 1 of 2 taken voor deze zondag en de rest volgende week bijvoorbeeld. Zo houd je ook tijd om te ontspannen en voelt het niet alsof je ook in het weekend alleen maar gehaast en gewerkt hebt. Het is namelijk enorm belangrijk om te ontspannen en tijd voor jezelf te nemen. Kopje koffie of thee erbij en je laadt vanzelf op. Dan kan jij er de komende week weer tegenaan en voorkom je dat je jezelf langzaam uitput.

Kleine voorbereiding

En ondanks dat we soms niet zo graag willen denken aan de week die voor ons ligt en het werk wat daarbij komt, kan het soms wel rust geven om alvast het één en ander voor te bereiden. Dan heb ik het natuurlijk niet over werk maar meer over maaltijden en het inpakken van tassen. Kan je ‘s ochtends weer een beetje rustig aan doen.