De dagen worden korter en de temperaturen worden een stuk kouder. Dat betekend: de kerst is weer in aantocht. De kerst betekent gezellige dagen, maar vooral ook drukke dagen, Want er zijn veel voorbereidende taken die er gedaan moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan de kerstdiners voorbereiden, het huis versieren, kerstkaartjes versturen, maar vooral ook cadeautjes voor iedereen kopen voor onder de boom. Kerstochtend is tenslotte wel het moment waar veel kinderen, maar ook ouderen stiekem naar uit kijken. Dan moeten er ook wel leuke cadeautjes onder de boom liggen. Het lastige hieraan is: wat vind iedereen nu leuk? Wat willen de kinderen hebben? Wat willen de ouderen hebben? Veel stof om over na te denken dus. Dit wilde wij een stukje makkelijker maken voor iedereen, daarom hieronder een aantal cadeautips voor onder de boom. 

Een dagje weg

Een cadeautje voor je man, vrouw, vriend of vriendin kopen? Denk eens aan een dagje uit, dit hoef je nog niet per se helemaal uit te plannen maar dit kun je later ook samen plannen. Dan weet je tenminste dat het een dagje wordt wat jullie allebei leuk vinden en heb je er uiteindelijk zelf ook nog iets aan. 

Een beetje leesplezier 

Voor veel oudere mensen is een boek altijd wel een goed cadeau, maar u zult verrast zijn hoeveel kinderen lezen ook een leuke bezigheid vinden. Wanneer u niet weet wat voor een boek u voor iemand moet kopen is een boekenbon de goede oplossing. 

Cadeaus voor de kids 

De cadeaus voor de kinderen zijn vaak wel het makkelijkste om uit te zoeken. Zo kunt u al een beetje om hints vragen naar wat ze leuk vinden en u kunt ze natuurlijk altijd meenemen naar een speelgoedwinkel om te kijken wat ze graag willen. speelgoed, kleding, schoenen of games vallen eigenlijk altijd wel in de smaak, zowel bij jongens als bij meisjes. Als extra’tje kunt u natuurlijk ook een foute kersttrui voor iedereen onder de boom leggen zodat jullie met zijn allen de hele dag lekker knus en warm kunnen rondlopen in huis.

Cadeaus versturen

Heeft u een familielid, vriend of vriendin die met de feestdagen in het buitenland zit stuur dan een kerstkaartje met een leuk cadeautje erbij. Bedenk wel goed dat deze cadeaus goed ingepakt moeten zijn zodat ze niet kapot gaan. Wanneer u iets in een kartonnen doos doet doe er dan ook piepschuim bij en wanneer u iets kleiners maar ook breekbaars geeft, denk dan aan luchtkussen enveloppen voor het verzenden van de pakketjes.