Over de jaren heen hebben mensen ontzettend veel soorten betaalmiddelen gekend. Dit begon duizenden jaren terug met een vorm van ruilhandel, waarbij producten voor andere producten geruild werden. In de tijd van de Grieken en Romeinen ontstonden nieuwe betaalmiddelen die dicht bij het geld liggen dat wij nu gebruiken. Toen werden er namelijk al munten gebruikt om zaken te kopen. Een paar eeuwen later kwam men met het idee om deze zware munten in te wisselen voor een papier waarop een waarde stond. Deze manier van betalen resulteerde uiteindelijk in papiergeld. Na het gebruik van papiergeld kwamen we vervolgens bij de kredietkaarten en pinpassen die wij nu nog steeds gebruiken. Echter, is er een munt op komt die deze betaalmethode misschien wel eens kan gaan vervangen. Dat gaat natuurlijk over de cryptomunt. 

 

Crypto 

De cryptomunt is namelijk een nieuwe optie van geld. De waarde van munten ontstaat door het vertrouwen dat men heeft in een bepaalde munt. Wanneer veel mensen de munt vervolgens kopen, zal de munt meer waard worden. In de gehele geschiedenis ging de waarde van geld altijd om vertrouwen, zoals je kan zien in de tijden van heftige deflatie in de tweede wereldoorlog. De cryptomunten bestaan niet fysiek en zijn alleen online in een wallet te verkrijgen. Hierdoor kan je momenteel ook nog niet op veel plekken met deze munt betalen. Misschien dat dit in de toekomst wel eens kan veranderen, maar dat is nu nog moeilijk te voorspellen. Daarom blijft voorlopig ons geld van de bank bij veel plekken de enige betalingsmogelijkheid. 

 

Diverse munten

Er is niet maar één soort cryptomunt, er bestaan ontzettend veel varianten met elk hun eigen waardes. Daardoor kan je als investeerder zelf kiezen aan welke soort jij je geld wil uitgeven. Hiervoor zal je vervolgens deze munt in de plaats krijgen. De afgelopen jaren zijn er meerdere veelbelovende cryptomunten geweest, zoals de bitcoin en momenteel de dogecoin. Het kan als leek echter lastig zijn om deel te nemen in deze manier van betalen. Daarom zijn er steeds meer mensen die graag lezen over cryptocurrency en andere zaken die hiermee te maken hebben. Om in de gaten te blijven houden welke munten wel of niet waardevol zijn, bestaat er de cryptokoersgids. Hier staan de soorten cryptomunten duidelijk en overizchtelijk opgesteld. Daarnaast zijn de waardes gemakkelijk in de gaten te houden. Zo zal je altijd op de hoogte blijven van de soorten munten en hun bijbehorende diverse waardes.