Merk je dat je relatie de laatste tijd weinig spannend meer is? Dit overkomt de beste onder ons. Zeker wanneer je al langer samen bent, is het oppassen geblazen voor de beruchte ‘relatiesleur’. Dat je relatie even in een dipje zit, hoeft echter helemaal niet te betekenen dat het over is tussen jullie twee. Met goede communicatie en andere tips kom je er samen weer bovenop, en zul je zien dat jullie relatie sterker is dan ooit.

Communiceer over je relatie

De eerste stap is misschien wel het meest belangrijk in een gezonde relatie: communiceren. Praat met elkaar over je gevoelens en je twijfels. Heb je het gevoel dat het niet helemaal lekker meer zit tussen jullie? Hoe spannend het ook is, de enige manier om dit op te lossen is door het gesprek met je lief aan te gaan. Leg alles op tafel en sta ook open voor de andere kant van het verhaal. Als jij je bijvoorbeeld ondergewaardeerd voelt in de relatie, maar je vriend juist het idee heeft dat je hem altijd controleert, zullen jullie allebei je gedrag aan moeten passen om dit te laten werken. Bedenk je daarom goed of je hiertoe bereid bent om je relatie te redden.

Maak tijd voor elkaar

Met werk, een sociaal leven, de sportclub en misschien zelfs kinderen kan het lastig zijn om ook nog tijd vrij te maken voor je partner. Dit is echter wel belangrijk. Als je elkaar nooit echt ziet of spreekt, zijn jullie meer twee huisgenoten die langs elkaar heen leven. Wees daarom praktisch en pak gewoon de agenda’s erbij. Van nu af aan is één avond per week date night, geen uitzonderingen. Het maakt niet uit of jullie elke week samen op avontuur gaan of gewoon een filmpje kijken op de bank; wat belangrijk is, is dat jullie samen tijd doorbrengen en aandacht hebben voor elkaar.

Creëer spanning in de slaapkamer

De sleur kan ook effect hebben op je seksleven. Merk jij dat het niet meer zo spannend tussen de lakens is als toen jullie net begonnen met daten? Dan wordt het tijd om wat te experimenteren. Je kunt hiermee veel kanten op, en ook hierbij is communicatie belangrijk. Een laagdrempelige oplossing zijn in ieder geval erectiemiddelen. Deze koop je bijvoorbeeld online bij Kamagrajellyshop en ze zijn al lang niet meer alleen bedoeld voor mannen met erectieproblemen. Veel mensen gebruiken ze tegenwoordig als genotsmiddel. Zo’n erectiemiddel zorgt er namelijk voor dat je extra lang plezier kunt hebben tijdens de seks. Zo krijg je die relatiesleur er wel uit!