Vandaag vond ik het tijd om eens een keer over iets anders te schrijven. Omdat ik binnenkort ga verbouwen leek het mij goed om mij eens te verdiepen in het kopen van gereedschap. Lange tijd kocht ik vaak goedkoop gereedschap. Ik vond het niet echt waard om daar mijn geld aan uit te geven. Helaas blijkt goedkoop vaak duurkoop te zijn. Nadat je het gereedschap een paar keer hebt gebruikt, kan je het meestal wel weggooien. Ook is het vaak wat moeilijker schoon te krijgen of gaat het gereedschap roesten. Dit zorgt voor veel ergernissen en uiteindelijk ben je meer geld kwijt omdat je meestal nog niet klaar bent met je klus terwijl het gereedschap het al aan het begeven is.

De aanstaande verbouwing is dus een goede reden om een keer te gaan te investeren in wat betere kwaliteit gereedschap. Zo’n verbouwing brengt van zichzelf al genoeg stress met zich mee dus ik zit niet op extra stress en irritatie te wachten vanwege gereedschap.

Zelf kwam ik uit op het merk Festool. Je hebt er vast wel een van gehoord. Het is dat gereedschap dat overal een fel groen accent op heeft zitten. Meestal op een schuifje of iets dergelijks. Vrienden die ook hun huis hebben aangepakt, hebben dit merk aangeraden. Ze hebben ook handige accessoires zoals de Festool systainer of de Festool geleiderails.

Naamgeving

Het verhaal achter de naam is best wel grappig. Dit komt omdat het merk al een aantal keren van naam is gewisseld. Het bedrijf is begonnen in 1925 en je kunt dus zeggen dat ze hun sporen wel hebben verdiend. Het bedrijf heette toen Fezer & Stoll. Waarschijnlijk vonden ze het een vrij nietszeggende naam want al snel werd het bedrijf omgedoopt naar Festo. Vrij recent hebben ze hun huidige naam Festool gekregen. Nouja, echt recent is het niet omdat dit gebeurde in 2000. (Lijkt altijd korter geleden dan het eigenlijk is).

Uitzonderlijk

Je hebt natuurlijk gereedschap en gereedschap. Het gereedschap van Festool staat bekend als kwalitatief hoogwaardig. Ze hebben dan ook de nodige awards in de wacht gesleept de afgelopen jaren. Daarnaast hebben een goede garantieregeling. Die regeling loopt door tot drie jaar na aankoop. Dat is dus een hele tijd vergelijken met andere merken (daar is de fabrieksgarantie meestal maar een jaar of maximaal twee jaar).

Wat verder fijn is om te weten is dat de reserve-onderdelen van het gereedschap gegarandeerd tien jaar lang te verkrijgen is. Dit houdt in dat als er een keer iets vervangen moet worden, je niet voor verrassingen komt te staan.