Het is best spannend om helemaal op jezelf te gaan wonen. Of sterker nog, om voor jezelf te zorgen in alle opzichten. Het komt er voor iedereen vroeg of laat toch van. We moeten ervoor zorgen dat we zelf kunnen voorzien in onze behoeften. In deze blog vertel ik je over de primaire behoeften naast, je weet wel, het gebruikelijke. Lees je mee?

Huisje, boompje, beestje

De basis begint natuurlijk bij een eigen plekje om te wonen. Voor veel mensen is dit in eerste instantie een flat of klein huis. Als starter is het het fijnst om ergens te gaan wonen waar je de mogelijkheid hebt tot groei. Bijvoorbeeld voor het geval jouw partner bij je komt wonen of als jullie het gezinnetje uit willen breiden. Een huis vinden als starter kan best moeilijk zijn maar met geduld en hulp van buitenaf vind je altijd wel iets.

Alles geregeld

Wanneer je dan uit het ouderlijk huis vertrekt, of eigenlijk iedere keer dat je verhuist, moet je jouw nieuwe gegevens doorgeven bij je nieuwe gemeente. Ook is het handig om op zoek te gaan naar een tandarts of dokter die dichterbij is, etc. zo blijft iedereen op de hoogte en zit je in een noodsituatie niet ineens zonder zoiets als een arts. Dat zou op z'n minst onhandig zijn.

Financiën op een rijtje

Om met een goed gevoel op eigen voeten te gaan staan, heb je een volle portemonnee nodig. Of in ieder geval een duidelijk beeld van de financiële zaken. Zo weet je wat je uit te geven hebt op maandelijkse basis, hoeveel je kan uitgeven als het gaat om je huis en interieur en alle extra's die komen kijken bij het verhuizen

Op pad met de wagen

De grootste kostenpost van het verhuizen is natuurlijk het huis maar vlak daarna komt de auto. Veel starters houden hier geen rekening mee. Maar je hebt toch een manier van transport nodig en het openbaar vervoer in Nederland kan behoorlijk prijzig zijn. Gelukkig kan je een shortlease prive contract afsluiten. Zo heb je een auto voor ene vaste prijs per maand, daar zitten alle extra kosten die bij een auto komen kijken al bij in, hartstikke handig. Een shortlease contract is bijna als een abonnement op een auto. Vaak heb je ook nog de mogelijkheid om na afloop van het contract de auto over te kopen.

Zo heb je een eigen huis, alles op orde en kan je ook nog van A naar B. Laat dat zelfstandige leven maar beginnen.