Je wilt een jurk maken. De verkeerde stof kan je een hekel aan je jurk geven. Daarom moet bij de keuze van de stof voor je jurk van travelstof en vooral jouw travelstof jurk blauw rekening worden gehouden met twee belangrijke kenmerken.

Let op het gewicht van de stof

Het gewicht van de stof is een zeer belangrijk aspect bij het maken van je jurk. Je moet beginnen met te bepalen welk gewicht je het mooist vindt voor jouw jurk. Rekening houdend met het model dat je wilt naaien, de gelegenheid waarbij je je jurk wilt dragen of andere persoonlijke voorkeuren, moet je het gewicht van de stof bepalen die je nodig hebt. Zo moet bij de stof voor jouw jurk rekening worden gehouden met het klimaat van jouw stad van bestemming. Dit zal je ook helpen problemen met het naaien en afwerken van jouw jurk blauw travelstof te voorkomen. De sjaalkragen en -manchetten, bijvoorbeeld, hebben een bepaalde pasvorm nodig. Je zult niet hetzelfde resultaat krijgen als je een lichte stof kiest. Als je nog twijfelt, overweeg dan Georgette-zijde als een lichte stof, wol als een zware stof en katoen-popeline als de middenweg.

Denk na over hoe de stof zich zal houden

Vraag jezelf af of je een zachte of stijve jurk van travelstof wilt. Moet het wat houvast hebben of niet? Bepaal hoe je reisstof jurk blauw op je lichaam moet vallen. Dit zijn allemaal dingen waarbij je moet nadenken over de pasvorm van je stof. Als je een stijve stof kiest, zal je jurk zichzelf houden. Het rokgedeelte zal bijvoorbeeld niet aan je benen kleven als je een stijve stof kiest. Terwijl een zachte stof zal "vallen" en de benen zal raken. Het hangt allemaal af van wat je wilt dat het eindresultaat is. Denk daaraan bij het kiezen van de stof en andere configuraties van de jurk. Om dit te doen, moet je de verschillende soorten stoffen kennen:

  • Stijve stoffen zijn: katoen, faille, shantung, organdi, organza 
  • Zachte stoffen: katoenen en wollen jersey, charmeuse, linnen, Georgette zijde

Je weet nu alles wat je nodig hebt om de beste stof voor je jurk te kiezen.