Als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om een ​​Magento website in de lucht te krijgen, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blogpost laten we je in 5 minuten de stappen zien om een ​​Magento website te maken.

Domein kopen

Allereerst moet je een domeinnaam kopen voor je Magento website. Je kunt er een kopen bij een domeinregistreerder zoals GoDaddy, NameCheap enz… Nadat je een domeinnaam hebt gekocht, moet je deze naar je hosting account verwijzen. Dan komt het leuke gedeelte, Magento installeren op je webserver. Hiervoor kun je het Magento installatiepakket downloaden. Het zal beschikbaar zijn in gecomprimeerd formaat (.zip of .tar). Let er wel bij op dat je hosting account voldoende capaciteit heeft om jouw website te laten draaien. Kies daarom bij veel pagina’s voor een uitgebreider account.

CMS inrichten

Daarna moet u een CMS (Content Management System) op uw webserver installeren en instellen. Vervolgens kunt u uw CMS gebruiken om een ​​nieuwe website te maken. Hierbij is het wel aan te raden om een webbouwer in de arm te nemen. Een Magento webshop maken is namelijk behoorlijk complex. Zeker wanneer je een Magento b2b webshop wilt maken.

Content schrijven

Een volgende stap om een ​​website in de lucht te krijgen, is het schrijven van inhoud. U kunt zo veel of zo weinig schrijven als u wilt, maar we raden u aan de inhoud eenvoudig en relevant te houden. Je kunt bijvoorbeeld een blogbericht schrijven. Daarnaast zal je product beschrijvingen moeten schrijven wanneer je producten verkoopt op de Magento website. Bij het maken van producten heb je de mogelijkheid om product titels, beschrijvingen, afbeeldingen en meer in te voeren. Het gaat erbij content vooral om dat je relevant schrijft voor zowel de bezoeker en de zoekmachines zoals Google. Zo wordt je nieuwe website snel gevonden door de juiste mensen.

Interne en externe linkstructuur

Wanneer je de content geschreven hebt is het goed om ervoor te zorgen dat je gloednieuwe Magento website ook een knappe interne linkstructuur heeft. Maar ook externe links die naar de verschillende pagina's op jouw Magento website verwijzen zijn erg belangrijk. Dit is belangrijk omdat Google en andere zoekmachines hierdoor beter begrijpen waar jouw website over gaat en kunnen het hierdoor beter crawlen. Zo nu heb je de basis op orde! Natuurlijk valt er nog veel meer te doen om jouw website te optimaliseren. Ik wens je alvast heel veel succes met het maken van je Magento website!