Het is weer kerstvakantie! De kinderen zijn weer vrij van school, de kerstdagen komen eraan en is het ook alweer de start van een nieuw jaar. Doordat we ons in een lockdown bevinden, is het aan de andere kant ook weer iets minder. We zijn beperkt in de dingen die we graag willen doen, waardoor we al snel thuis zullen moeten blijven. Tijdens de kerstdagen kunnen we beperkt naar elkaar toe, maar zijn er ook vele dagen dat er vrij weinig te doen is. Wel zijn er alternatieven te vinden, zoals het uitvoeren van de klusjes binnenshuis of is het een mooie tijd om eens op te ruimen in huis. Deze klusjes moeten in de meeste huishoudens al erg lang uitgevoerd worden, maar komt er vrij weinig van. De kerstvakantie is hiervoor een mooie tijd om alles af te ronden, waar wij je een aantal tips voor zullen geven!

Maak een lijstje met de uit te voeren klusjes!

Wanneer je verschillende klussen dient uit te voeren maar eigenlijk geen idee hebt waar ej zou moeten beginnen, is het wellicht een idee om een lijstje op te stellen met alle uit te voeren klussen. Met het lijstje zul je het overzicht houden, maar kun je ook gemakkelijk taken afstrepen wanneer deze zijn uitgevoerd. 

Wanneer je een lijstje aan het opstellen bent, is het van belang dat het de noodzakelijke klussen als eerste op het lijstje zet, zodat deze ook als eerste zullen worden uitgevoerd. Voer bijvoorbeeld eens een schilderklus uit, of ruim de zolder op. Door dit ook nog eens te verdelen over verschillende dagen, ben je hier zo mee klaar en zijn alle klussen uitgevoerd!

Dozen kopen voor tijdens het opruimen

Wanneer je aan de slag gaat met het opruimen van bijvoorbeeld de zolder, schuur of een andere ruimte in huis, is de kans dat je weer vele dingen tegen komt. Spullen van vroeger, oude foto’s, dvd’s en meer, zijn allemaal dingen die bij de meeste mensen op zolder zijn opgeslagen.

Wanneer je graag overzicht wilt houden tijdens het opruimen en spullen op een veilige plek wilt opbergen, kun je dozen kopen om alles netjes op te bergen. Je kunt verschillende dozen kopen zowel verschillende maten als materialen. Zo kun je dozen kopen voor zware producten met een extra versteviging, maar zijn er ook dunne dozen te verkrijgen die ideaal zijn voor het opbergen voor belangrijke papieren of andere lichte materialen!

Door een lijstje te maken met uit te voeren klussen en dozen te gebruiken voor het opbergen van kostbare spullen, zul je een aardige slag kunnen slaan tijdens deze kerstvakantie. Geniet van de kerstdagen, succes met het klussen en alvast een fijne jaarwisseling!