Ben jij aan het overwegen om een andere auto te gaan rijden? Dit is een beslissing die je niet zomaar maakt. Er zijn tal van aspecten die je mee kan nemen in deze grote beslissing, en ik kan me voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom heb ik deze blog geschreven om je bij deze beslissing bij te staan. Ik ben benieuwd of je wat aan deze tips hebt!

Kies de auto die bij jou past

Elk type auto heeft zijn eigen voor- en nadelen. Daarom is het belangrijk dat jij goed stilstaat bij wat jij belangrijk vindt. Want waar wil je je auto vooral voor gebruiken? Als je je auto vooral wil inzetten voor vakantietripjes met je gezin, dan heb je een ruime auto nodig met een grote kofferbak. Kies dan voor een stationwagen of een SUV. Ben je een sportliefhebber en wil je mountainbikes, surfplanken of alle sporttassen van je teamgenoten vervoeren? Kies dan voor een bestelbusje zodat je dit alles zonder problemen mee kunt nemen. En ben jij vaak alleen onderweg , en ga je voor snelheid en klasse? Kijk dan eens naar een sportauto met veel Pk’s. Er is voor ieder wat wils.

Nieuw of tweedehands?

Ga jij voor het allernieuwste model auto, zo van de band en met nog geen kilometer op de teller? Dan ben je verzekert van een piekfijne staat en de nieuwste technologische snufjes. Ligt je prioriteit op andere aspecten, bijvoorbeeld  op de prijs? En maak het jou niet zoveel uit als jouw auto niet het nieuwst van de nieuwst is? Dan is tweedehands een goede optie voor jou. Ga in gesprek met een betrouwbare garage en kijk wat zij voor je kunnen betekenen. Kies bijvoorbeeld voor een model als de volvo v40 occasion. Met deze keuze kies je voor kwaliteit voor een laag prijsje.

Kopen of leasen?

Wil jij eigenlijk wel een auto kopen? Of is leasen ook een aantrekkelijke optie? Kopen en leasen hebben allebei voordelen te bieden. Ga jij voor een auto die echt jouw bezit is, of ga jij voor de flexibiliteit van leasen? Ga goed bij jezelf na wat jij belangrijk vindt. Maak een kloppend kostenplaatje en kijk hoe jij onder de streep uitkomt. In sommige gevallen kan het echt een groot verschil maken voor je portemonnee. Vraag ook eens aan je vrienden hoe zij hun auto rijden. Misschien is er ook een deal mogelijk op je werk? Het is in ieder geval het uitzoeken waard op welke manier jij straks met het meeste plezier in je nieuwe bolide rijdt.