Veel mensen zitten vast in een baan die ze helemaal niet leuk vinden. Dag in dag uit voelt het als sleur, en de uren kruipen voorbij. Herken jij jezelf hierin? Waarom zou je in een dergelijk bestaan blijven hangen? Gooi het roer om en kies een baan die je echt leuk vindt! Ga na wat je echt leuk vindt: hou je bijvoorbeeld van autorijden? Koop dan een kleine vrachtwagen en begin voor jezelf! In deze blog  bespreken we een aantal ondernemingen die je dan kan opzetten.

Verhuisbedrijf

Ben jij, naast dat je van autorijden houdt, ook nog eens sterk? Begin dan een verhuisbedrijf! Begin een website of richt profielen in op Social Media, druk je logo op je bus en wacht op je eerste klus! Als verhuizer help jij mensen op een belangrijke dag in hun leven. Verhuizen geeft veel mensen stress, en het is mooi als jij er die dag bij bent en alles in goede banen leidt. Jij staat klaar met je bus om alle spullen op te halen en rijdt deze vervolgens naar het nieuwe adres toe. Daar help jij met uitladen en eventueel het in elkaar zetten van een aantal items. En aan het einde van de dag laat jij de bewoners dolgelukkig achter in hun nieuwe huis. Dat geeft nog eens voldoening!

Pakketbezorger

Een andere optie is om als pakketbezorger aan de slag te gaan. Dit kun je vaak via allerlei (uitzend) bedrijven doen, maar je kan natuurlijk ook als zzp’er aan de slag. En je kunt postpakketen bezorgen, maar je kunt ook je diensten aanbieden aan bijvoorbeeld een webshop of winkel die je kent. Misschien zoeken zij nog wel ondersteuning binnen hun chauffeursteam! Als pakketbezorger sta je vaak wel op tijd dus het is handig als jij een beetje stressbestendig bent en van aanpakken weet. Maar tussendoor ben je lekker op de weg, muziekje aan en genieten maar!

Foodtruck

Naast het vervoeren van meubels of pakketten kun je ook hele andere dingen vervoeren, wat dacht je van eten? Eten?! Ja, begin je eigen foodtruck en reis het hele land door van foodfestival naar foodfestival! Verras je gasten met je culinaire creaties en gastvriendelijkheid! Foodtrucks zijn vaak fotogenieke vrachtwagens, oldtimers of andere opvallende voertuigen. Maar vaak moet je wel het een en ander aanpassen in een vrachtwagen voordat deze dienst kan doen als foodtruck: zo moet jij bijvoorbeeld water en stroom tot je beschikking hebben, en een opening aan de zijkant via waar je je gasten kunt zien. Maar met wat creativiteit is vast ook jouw vrachtwagen makkelijk om te bouwen!