Ik houd van snel. Dingen moeten snel gebeuren, en treuzelen staat niet in mijn woordenboek. Onlangs ging ik een vriend helpen. Hij heeft net een nieuw huis gekocht. Het huis is erg mooi, maar omdat het een oud huis is moet er veel gebeuren. Het huis is eerst helemaal kaalgestript, en nu worden de essentiƫle dingen zoals vloeren, muren, deuren en ramen er in gezet. Vanwege geld-overwegingen doet hij veel zelf met hulp van zijn vrienden en familie. Er was het meest belang bij een vloer die snel er in gelegd zou worden, zodat de rest van de verbouwingen zo snel mogelijk door konden gaan. Vanwege de snelheidsfactor werd ik natuurlijk gevraagd om te komen helpen bij die vloer leggen!

Supersnel een ondervloer en vloer leggen

Ik ben niet perse een specialist in het leggen van vloeren. Maar ik leer wel snel, en samen met mijn vriend gingen we dus aan de slag om zijn vloer te leggen. We ontdekten dat voor elke goede vloer je ook een ondervloer moet leggen. Dit was vrij makkelijk omdat zijn vloer helemaal kaalgestript was. We kozen voor het materiaal osb plaat om een ondervloer mee te leggen, omdat dat snel gaat en het een goed materiaal is! Toen de ondervloer erop zat kon de laminaatvloer er ook zo in. Een paar klikjes en het werk zat er al weer op!

Wat is een osb plaat?

Maar wat is een osb plaat als ondervloer eigenlijk? Ik had er nog nooit van gehoord voordat ik de blog schreef, dus vond het wel een goed idee om er over te schrijven! Een osb plaat bestaat voor 95% uit hout, en wordt aangevuld met lijmen. Het lijkt daarin erg op spaanplaat. Osb platen worden alleen minder strak afgewerkt dan spaanplaten, omdat het echt alleen als ondermateriaal gebruikt wordt. het kan gebruikt worden voor wandbekleding, verpakkingen, vloeren en ondervloeren.

Wat zijn de voordelen van een osb plaat?

De voordelen van een ondervloer van osb is dat de platen in groot formaat aangeleverd worden. Zo kun je heel snel een goede ondervloer leggen. Ook is het materiaal makkelijk te bewerken, dus kun je het thuis precies op maat zagen. Het materiaal is bestendig tegen licht vochtige omstandigheden. Het materiaal is erg stevig omdat de combinatie van houtsnippers en lijm voor een harde plaat zorgt. Daarnaast is het isolerend, voor zowel temperatuur als geluid. Dat zijn ideale kwaliteiten voor een ondervloer! Kortom, osb is het perfecte materiaal als je snel een ondervloer wil leggen die lang meegaat.