Als je een website hebt wil je die natuurlijk razend snel hebben. Daarom kies je voor een WordPress website laten maken door een professional. Hoe en waarom op een rijtje.

Opfrisser

Waarom is een snelle website nou zo belangrijk? Het belangrijkste aspect is gebruiksvriendelijkheid. Er is weinig zo frustrerend als wanneer je aan het browsen bent en je twijfelt of je wel internet hebt. Als je niet wilt dat jouw bezoekers in een tweede tab even een nieuwssite openen om te kijken of ze wel internet hebben kies je voor snel. Dat ongemak is ook concreet te maken. Als mensen bijvoorbeeld van Google naar een pagina gaan die langer dan drie seconden duurt om te laden op mobiel, dan ben je meer dan 50% van je bezoekers kwijt. Ze klikken simpelweg op de terug-knop en kijken bij de concurrent. Dat is dus dubbel verlies: Zelf klanten kwijt en je concurrent geholpen. Om dat concreet te maken: Als je nummer 1 staat op Google en je site duurt zo lang om te laden, is het alsof je eigenlijk plek 4 staat voor verkeer. Als je nummer 6 staat is het alsof je nummer 10 staat. Kortom, snelheid doet er meetbaar toe. Daarnaast roept een langzame website vragen op over je bedrijf. Als de site lang duurt om te laden gaan mensen zich afvragen waarom jouw site langzaam is en die van de concurrent snel. Zo een tik tegen je imago wil je natuurlijk liever niet.

WordPress

Waarom dan WordPress? Opties. Met WordPress heb je zo veel plugins dat je veel aspecten gemakkelijk kan optimaliseren. WordPress is bijvoorbeeld heel vriendelijk als het gaat om afbeeldingen uploaden. Als je dan bijvoorbeeld merkt dat je afbeelding de laadtijd vertraagd dan kan je gemakkelijk een afbeelding in een kleiner format uploaden. Een andere manier om veel te winnen op snelheid is caching. Hiermee zorg je ervoor dat terugkerende gebruikers de website sneller geladen krijgen. Deze groep is erg belangrijk voor je omzet omdat terugkerende klanten tussen de 60% en 70% converteren. Als je daarvan mensen verliest tikt dat een stuk harder aan. Zelfs dat kleine stukje maakt uit. Waar je misschien eerder dacht “Mijn site laad in een seconde” zou ik je graag wijzen naar Amazon, die concludeerde dat als ze 0,4 seconden vertraging hadden, en dat ze 11% van hun omzet koste. 0,4 seconden kost je dus al verkeer, wat doodzonde is. Zo een caching plugin is dus handig. WordPress heeft nog veel meer, dus maak je website snel met ermee.