Hoewel je nu nog de ruiten moet krabben, komt de lente wel steeds dichter bij. Het is bijna tijd voor de fluitende vogeltjes en bloeiende bloemetjes. Het interieur van je café of restaurant moet natuurlijk bij dit vrolijke seizoen passen. Ook is de lente de tijd van terrasjes pakken en genieten van de eerste zonnestralen. Daarom moet je er op tijd voor zorgen dat je cafeetje een leuk terrasje of zitplekje heeft. In deze blog vertel ik meer over hoe je dit kunt doen.

Inspiratiebronnen voor leuke ideetjes

Er zijn enorm veel manieren hoe je de binnen- en buitenkant van je café klaar kan maken voor de lente. Het moet opvallen dat je er wat moeite voor hebt gedaan, maar het moet natuurlijk ook niet lijken op de lentetafel van een peuterspeelzaal. Als je zelf niet zo’n gevoel hebt voor inrichting, is het een goed idee om Pinterest eens in te schakelen. Hier staan enorm veel leuke foto’s en ideeën op die je inspiratie kunnen geven. Ook kun je wat inspiratie opdoen in tijdschriften, de website van IKEA of gewoon een beetje afkijken van andere cafeetjes.

Focus op de buitenkant

Hoe leuk je het binnen ook versierd, een leuke buitenkant is cruciaal. Ten eerste zullen mensen natuurlijk op het café afkomen als het er van buiten al leuk uit ziet. Een vrolijk terrasje met veel bloemetjes en planten spreekt mensen veel meer aan dan een kale en saaie buitenkant. Bovendien zullen mensen in de lente graag op het terras zitten als het weer dat toelaat. Focus dus vooral op de buitenkant van je cafeetje. Je kan de buitenkant al enorm opvrolijken door bijvoorbeeld kleurrijke kussentjes op de stoelen te leggen of bloemen op tafel te zetten. Ook is het leuk om terrasgangers van een dekentje te voorzien als het toch nog een beetje aan de frisse kant is. Zo kunnen ze wel genieten van de heerlijke zon buiten, zonder het heel koud te hebben.

Weg met de winterspullen

Als je al je ideeën en spullen hebt verzameld, is het tijd voor de verbouwing. Dit hoeft absoluut niet langer dan een middag te duren. Je kunt gewoon een vuilcontainer huren en hier alle winterspullen in dumpen die je niet meer gaat gebruiken. Wat je wel wilt houden, kun je in plastic dozen ergens opslaan. Hierna hoef je alleen maar alle nieuwe spullen neer te zetten en je bent klaar! Zo kunnen alle bezoekers genieten van de vrolijke en gezellige sfeer van de lente als ze in jouw café zijn.