Kun jij jezelf al een echte SEO goeroe noemen? Wanneer je er tegenwoordig voor kiest om online te gaan ondernemen, zou je er namelijk voor kunnen kiezen om je te focussen op SEO. Je zorgt ervoor dat de website technisch in orde is, optimaliseert de content op de website en zet vervolgens een backlinkprofiel op, om zo de organische zoekresultaten te kunnen optimaliseren. Ook linkbuilding is hier enorm belangrijk, waar we je in dit blog juist meer over zullen vertellen. 

Linkbuilding draait om het verkrijgen van zogeheten backlinks. Een backlink is een link van een andere website die door zal verwijzen naar jouw website. Voor de zoekmachine, zoals Google, zijn de backlinks enorm belangrijk om de relevantie van de backlinks te bepalen. Maar waar zul je nu op moeten letten bij linkbuilding, hoe bepaal je de relevantie van de backlinks en hoe weet je nu hoe je goed bezig bent met je huidige strategie? 

Relevantie van backlinks, waar moet je op letten?

Linkbuilding draait natuurlijk om het verkrijgen van backlinks, maar is het vooral de relevantie van de backlinks die uiteindelijk zal zorgen voor resultaat. Je hoeft dus niet zoveel mogelijk backlinks te verzamelen, omdat deze juist voor spam zullen gaan zorgen. Maar wat is nu juist wel belangrijk voor een backlink? Nu is het natuurlijk makkelijk om te zeggen om te kijken naar de relevantie, maar hoe bepaal je deze nu?

Wanneer je een backlink gaat beoordelen op relevantie, zijn er een aantal punten waar een backlink op kan gaan scoren. Deze zes aandachtspunten zijn:

  • Autoriteit, wat is de waarde van het domein en zo ook je backlink.

  • Relevantie, in hoeverre komt de content van de website overeen met jouw content?

  • Ankerteksten, op welke woorden wil je doorverwezen en dus gevonden worden?

  • Follow of nofollow, hecht de zoekmachine waarde aan de link of toch niet?

  • Plaatsing, op welke pagina plaats je de backlink

  • Bestemming, waar zal de backlink naar toe verwijzen?

Laat je adviseren door Blauwe Monsters!

Wanneer je zelf een linkbuilding strategie hebt opgesteld en juist op zoek bent naar relevante backlinks, kun je ervoor kiezen om backlinks te kopen. Er zijn vele online marketing bureaus die beschikken over vele domeinen met een hoge waarde, waar jij tegen betaling een verwijzing op kunt kopen.

Heb je nu nog geen succesvolle strategie? Dan is het ook mogelijk om samen met een online marketing bureau een strategie op te zetten. Zo zal online marketing bureau Blauwe Monsters met je kijken naar het huidige linkprofiel, om hier vervolgens een passende strategie voor op te stellen. Aan de hand van een budget en al jouw wensen zal Blauwe Monsters met je kijken naar alle mogelijkheden, om aan de hand van het linkbuilden de maximale groei te kunne relaiseren voor de onderneming. Kijk snel eens op blauwemonsters.nl voor alle mogelijkheden en de verdere diensten die jou kunnen helpen om je organische groei te realiseren!