We hadden laatst een goede uitdaging met de groep bedacht. Mijn vrienden en ik zijn grote Super Smash fans. We spelen al samen sinds de Wii. Sterker nog, de reden dat ik ben overgeschakeld van Playstation en gekozen heb voor een Wii kopen toendertijd. De uitdaging die we hadden bedacht om de boel op te frissen was heel simpel: Je mag die avond alleen karakters spelen waarvan je het spel weleens gespeeld hebt.

De regels

De regels waren simpel: je moest een spel gespeeld hebben waar het karakter in zat, met uitzondering van Super Smash. Als het een versie is waar geen karakter voor is in het spel mag je deze gebruiken. Dus voor Toon Link moest je daadwerkelijk Windwaker spelen, Maar zowel Twilight Princess als een van de eerste Zelda spellen was goed genoeg om met Link te mogen spelen. Het bracht me in een krap parket. Mijn hele repertoire is namelijk de “swordies”, uit de Fire Emblem spellen. Ik geef ze groot gelijk dat ze een keer iets anders wilde dan Lucina om tegen te spelen, maar het was dus wel graven.

Snelle fix

Ik had een paar karakters die ik kon gebruiken door mijn beperkte Nintendo achtergrond. Pokémon Trainer was een compleet valide optie maar eentje die ik niet onder de knie heb en ook niet snel bij kon schaven. Ook voor Mario en Luigi was er weinig om mee te werken omdat ik absoluut de grabcombos in de vingers heb. Ik had gelukkig nog één pocket pick besefte ik me. Als ik een grappiger karakter wil spelen pak ik altijd Wii Fit Trainer. En het geluk mogen het hebben dat ik toendertijd van mijn ouders ook ooit zo een bord had gekregen.

Zoeken

Ik ging de kast uitmesten om te kijken of ik deze nog had. Ik kwam erachter dat ik ook nog allerlei Wii attributen had liggen. Als ik Isabella zou spelen zou ik bijvoorbeeld zo een vishangel aanhangsel erop kunnen zetten. Ik pakte het Wii bord en blies de stof van mijn oude Wii af. Na wat gedoe was het hele systeem aan. Na wat snelle sessies begon ik het door de lens van Smash meer op prijs te stellen. Het is toch anders als je zelf een zonnegroet of krijgerstand doet in plaats van dat je jouw karakter het laat doen.

Dividend

De letterlijke exercitie heeft zijn vruchten afgeworpen, mijn Wii Fit Trainer eindigde tweede.