Haaruitval is wat bijzonder veel voorkomt en er zijn diverse oorzaken voor. Het is goed voor te stellen dat u in eerste instantie erg schrikt, maar nadien op zoek gaat naar een oplossing. Haaruitval is niet vreemd en ongebruikelijk, maar wel vervelend. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende oplossingen om dit te beperken of tegen te gaan en een van de middelen is haartransplantatie.

Dit kan op diverse manieren en een veelvoorkomende manier is de zogeheten FUE haartransplantatie. Dit is een methode die op een veilige en zorgvuldige manier haartransplantatie kan verzorgen. Hierbij werken de chirurgen met een speciaal middel om haarzakjes te verzamelen en nadien te plaatsen met een hoge dichtheid, waardoor de plekken waar haaruitval is ontstaan weer wordt voorzien van nieuwe haarzakjes om haargroei te bevorderen.

De werking van de FUE methode

Op het moment dat de FUE methode wordt toegepast bij haartransplantatie, dan zullen de haarzakjes geoogst worden op de achterkant van het hoofd. Deze plek is min of meer immuun voor haaruitval, waardoor hier genoeg bronmateriaal is voor een transplantatie. Na het verzamelen van de haarzakjes zullen de haren op de gewenste plek middels de FUE haartransplantatie geplaatst worden.

Hierbij wordt de plek waar het geplaatst wordt eerst verdooft en nadien kan de transplantatie beginnen, waarbij er veel haarzakjes op een kleine oppervlakte geplaatst worden. FUE haartransplantatie valt onder een kleine medische ingreep, gezien er op microniveau insnedes worden gedaan. Dit is echter pijnloos, mede dankzij de verdoving en het geneest binnen een paar dagen.

Bevordering haargroei

Tussen het oogsten van de haarzakjes en de FUE haartransplantatie worden de geoogste haarzakjes in een speciale vloeistof gelegd en dat werkt als een impuls voor een snellere en betere groei na de plaatsing. Dit maakt de FUE methode tot een prettige en betrouwbare manier voor een haartransplantatie. Ook is het volledig veilig om uit te voeren zonder kans op schade aan zenuwen of het risico op littekens.

De FUE haartransplantatie wordt veel toegepast dankzij de consistente en goede resultaten. De transplantatie is veelal ook binnen een dag te realiseren en dat in korte sessies. Doordat het een ingreep op microniveau is, treedt het herstel snel in werking, waardoor u er zo goed als geen last van zult ondervinden in uw dagelijkse leven. Dit maakt de FUE haartransplantatie tot een geschikte en fijne methode om haaruitval tegen te gaan.

Meta: De FUE haartransplantatie staat voor een veilige en prettige manier van haartransplanteren, waarmee u haaruitval oplost en tegengaat.