Als wij nadenken over verschillende vloeren die we kunnen leggen in ons huis denken wij vaak na over tegels, PVC, laminaat of een houten vloer. Als het om de bovenverdieping gaat kiezen wij er vaak voor om tapijt aan te leggen en de redenen hiervoor zijn logisch. Want op de overloop wordt vaak gespeeld, kan nog wel eens een vlek komen, en moet daarom snel vervangen kunnen worden. Dat mag ook niet te veel geld kosten en het moet redelijk snel gebeuren. In alle eerlijkheid snap ik daarom niet waarom niet meer mensen gebruik maken van tapijttegels. Tapijttegels zijn namelijk ontzettend functioneel, van een hoge kwaliteit, en net zo zacht als een normaal tapijt. Maar ik kom er zelf alleen mee in aanraking op kantoren terwijl deze tegels ontzettend handig kunnen zijn in een woning. Zeker als de kinderen nog wel eens een vlek op de vloer kunnen maken.

 

Wat zijn tapijttegels?

Wat zijn tapijttegels nu precies? Het concept is heel makkelijk en ontzettend slim. Het zijn eigenlijk gewoon vierkante vlakken tapijt. Je kan deze in enorm veel kleuren vinden. Het idee achter tapijttegels is dat je deze gevarieerd kan neerleggen als vloer. In de precieze indeling van de vlakken ben je dus vrij. Dat betekent dat je veel creatieve vrijheid hebt over je vloer, maar nog belangrijker, dat je gemakkelijk een tegel kan vervangen. Als bijvoorbeeld iemand op de werkvloer koffie laat vallen hoeft niet meteen een heel nieuw groot tapijt te worden aangeschaft. Je hoeft alleen maar de juiste tegel te bestellen en deze te laten plaatsen. Ik snap niet waarom wij dit niet meer in onze woningen gebruiken. Want een koffievlek uit een tapijt halen is onmogelijk. Maar voor nog geen 4 euro kunt u een nieuwe tegel bestellen en deze plaatsen.

 

Krap bij kas? Geen probleem!

De tapijttegels zijn ook zeker niet duur. Vooral ook als je restpartij tapijttegels neemt. Deze tegels zijn vaak over van een grote klus. De voorraad hiervan is kleiner dan normaal, maar de prijs is dan ook een stuk lager. Door eens te kijken bij een tapijttegels restpartij kunt u uw uiteindelijk tapijt een stuk goedkoper maken. Uiteindelijk heeft u ook de vrijheid om het tapijt te ontwerpen zoals u wilt. U kunt er ook na een aantal jaar voor kiezen om een nieuw tapijt neer te leggen. De tegels zijn niet duur en zoals ik al eerder zei zijn ze super functioneel. Als u er dus over na denkt om een nieuwe vloer aan te leggen, kijk dan ook eens naar tapijttegels.