Gelukkig is de pandemie al bijna achter ons. Wij hebben in de afgelopen anderhalf jaar best veel weer met elkaar meegemaakt. Zo begon iedereen opeens enorm veel wc-papier in te slaan, zaten wij met zijn allen weken binnen, en stopte opeens al het vermaak. Ondertussen kunnen we al veel meer doen, maar gedurende de afgelopen anderhalf jaar moesten wij wel veel meer ons zelf vermaken. Veel mensen zijn gaan wandelen, gaan fietsen, of zijn fanatiek gaan koken. Ik heb wat anders gedaan. Vanaf het begin van de lockdown heb ik een aantal schilderspullen gekocht en ben ik begonnen met een cursus schilderen. Dit is iets wat ik al heel lang wilde doen omdat ik meer schilderijen en foto’s in mijn huis wil hebben. En dit leek mij een hele leuke manier om dat te doen.

 

Leren schilderen

Schilderen is helemaal niet zo moeilijk, er is eigenlijk geen goed of fout. Je moet gewoon beginnen. Ik had de essentiële schilderspullen gekocht en begon net zoals iedereen met het kijken van een Bob Ross video. Uiteindelijk wilde ik wat meer techniek leren, dus heb ik een cursus schilderen. Het was echt ontzettend leuk en leerzaam. Net zoals alle Bob Ross video’s kon dit gewoon online. Via mijn webcam kon ik laten zien wat mijn voortgang was en zo kon de leraar ook wat tips geven. Met een cursus schilderen begin je eerst bij de basis. Zo wordt er vooral gefocust op het netjes te werk gaan en welke technieken je kan gebruiken met de kwasten. Eerst voelt het misschien een beetje kinderachtig, maar alles draait om het wennen aan de kwasten. Zo krijg je later ook meer zelfvertrouwen in wat je kan doen. Ik ben nog niet zo ver dat ik een schilderij kan ophangen in mijn kamer, maar ik ben stiekem wel heel trots op wat ik tot nu toe kan.

 

Op naar het fotograferen.

Ik ben al aan het kijken naar een fotografie cursus online. Want ik wil zo’n schilderij maken waarin je door schildert vanaf een foto. Met een fotografie cursus online kan ik misschien ook nog wat beter worden in het fotograferen. Maar een fotografie cursus online kan best wel duur zijn, ook omdat je zelf een goede camera moet hebben. Ondertussen ben ik wel heel creatief geworden. Zo is er toch niet iets goeds uit de lockdown gekomen. Straks hangt mijn huis helemaal vol met zelfgemaakte foto’s en schilderijen.