Wanneer je van plan bent om een loopband te gaan kopen is het belangrijk dat je je goed gaat inlezen. Er is namelijk een groot aanbod van loopbanden, maar hier kunnen dus ook verschillen tussen zitten. Een loopband kopen is niet zomaar een keuze. Om te beginnen is het belangrijk dat je bedenkt wat voor soort loopband je wil gebruiken. Als je gewoon een keer per week een stukje wil lopen op de loopband dan zal je wellicht voor een wat goedkopere loopband met minder opties kunnen gaan. Terwijl wanneer je echt aan het trainen bent en verschillende workouts wil kunnen instellen, dan zal je al snel naar een professionele loopband gaan kijken. Wanneer je nog niet zeker weet wat voor soort loopband je zoekt dan kan je hieronder lezen waar je onder andere op moet letten bij de aanschaf van een loopband. 

Een aantal factoren 

Om te beginnen is de motor het meest belangrijke onderdeel van de loopband. Deze zorgt er namelijk voor dat het loopvlak in beweging blijft. Als je zware trainingsdoelen hebt of in een hellingshoek wil lopen dan is het belangrijk dat je een loopband kiest met een krachtige motor. Je kan de motoren vergelijken aan de hoeveelheid PK’s die ze hebben. Dan zie je hoe krachtig ze zijn. Een ander onderdeel waar je op kan letten is het maximale lichaamsgewicht. Zorg dat je een loopband koopt waar jij met jouw lichaamsgewicht onder de maximale belastbaarheid zit. Een ander belangrijk onderdeel is de snelheid en de hellingshoek. Want elke loopband heeft een maximale hellingsoek. Je kan de loopband instellen op een hellingshoek waardoor je beenspieren extra moeten werken om de helling op te lopen. Je verbrandt hierdoor ook weer extra calorieën. De maximale snelheid is hierbij ook belangrijk, want als je jezelf wil uitdagen en heel hard wil rennen is het wel fijn als de loopband ook kan worden ingesteld op die snelheid. 

Een professionele loopband

Wanneer je thuis weinig ruimte hebt, of niet altijd de loopband in de weg wil hebben staan, dan kan je de keuze van de loopband ook laten afhangen van de opklapbaarheid en of hij wieltjes heeft. Op deze manier kan je de loopband makkelijk opbergen na gebruik. Wanneer je niet als consument, maar als bedrijf dit leest om een keuze te maken voor een loopband, dan is het belangrijk om ook te kijken naar de professionele loopbanden. Deze zijn namelijk beter ingesteld op intensief gebruik. Mocht dit zo zijn in jouw praktijk of bedrijf, dan is het handig om hier advies over te vragen. Zodat je een loopband hebt die geschikt is voor iedereen.