Er zijn verschillende soorten rekeningen die je kunt openen. Voor de meesten is een niet te dure particuliere rekening meer dan voldoende. Echter, als ondernemer is dit meestal niet de beste optie. In dat geval dien je op zoek te gaan naar een zakelijke rekening met gunstige voorwaarden. 

Inkomsten en uitgaven in een duidelijk overzicht

Een zakelijke rekening is vooral bedoeld om alle inkomsten en uitgaven van een bedrijf inzichtelijk te houden. Een zakelijke rekening is voor ondernemers veel handiger dan het ontvangen van zakelijk geld op een privérekening. Als je een wat groter bedrijf hebt, komt er ook meer geld binnen. Een ZZP’er genereert bijvoorbeeld minder inkomsten dan een bedrijf met tientallen medewerker. De goedkoopste zakelijke rekening zzp is meestal goedkoper dan de rekening van grote bedrijven. Dit heeft voornamelijk te maken met dat er minder transacties worden gedaan. Er wordt namelijk minder in rekening gebracht bij anderen en er zijn minder plekken waar het geld heen moet. 

Een snelle verwerking en een goed overzicht is belangrijk

De beste zakelijke rekeningen worden vaak gebruikt voor een snellere verwerking van alle inkomsten en uitgaven. Dit is ontzettend handig. Op die manier hoeft een partner nooit lang te wachten op zijn geld en kun je alle transacties die je hebt gedaan terugzien. Als ondernemer kan het erg prettig zijn om dit vast te hebben liggen. Je voorkomt daarmee problemen zoals het dubbel betalen van een rekening of discussies over wat er wel en niet is betaald.

Hoe kom je tot de juiste zakelijke rekening?

Als je een zakelijke rekening nodig hebt, is het belangrijk dat je weet waar je moet zoeken. Er zijn verschillende banken die de optie bieden om je zakelijke vermogen te beheren. Het is bij het kiezen van een zakelijke rekening handig om te kijken naar wat de kosten zijn per bedrijf. Echter, het is misschien nog wel slimmer om te kijken naar wat voor service een specifieke bank levert. Mochten er later problemen ontstaan, dan is het fijn als je de bank snel kunt bereiken en het probleem direct wordt opgelost.

Kijk overigens ook goed naar hoeveel je in de min mag staan en wat daar de rente van is. Vooral als je weet dat je waarschijnlijk regelmatig korte periodes in de min komt te staan, is het prettig om op zoek te gaan naar een bank met een laag rentepercentage. Daarnaast is het ook handig om te kijken naar hoeveel je in de min kunt bij elke bank.