Iedereen heeft het wel thuis staan. De 3 bekende containers. Deze herkennen we door de verschil in kleur van de deksels die ze hebben. De oranje deksel staat voor plastic, de blauwe deksel kennen we voor het papier en de groene deksel is voor het groenafval. Op dagelijkse basis hebben we wel te maken met deze containers. Ze worden ook 1 keer per week geleegd en je moet de week weer doorkomen met een lege container. Je scheidt het afval netjes in de diverse bakken en hier door kan de gemeente weer beter recyclen. Het is dus goed voor het milieu om afval te scheiden. Er zijn natuurlijk meer containers die hun eigen functie hebben. Welke zijn dit dan?

Waarvoor dient deze?

Als je bezig bent met een grote verbouwing aan je huis of tuin dan komt er uiteraard ook veel afval hier bij kijken. Dit afval is natuurlijk te veel om te scheiden over onze 3 containers. Vaak heb je dan een grotere nodig. Kan je deze huren of kopen? Het kan allebei. Je moet goed kijken waar voor je het nodig hebt en aan de hand daarvan kan je kijken of het iets voor jou is. Heb je veel ruimte nodig bijvoorbeeld en je moet heel veel afval van je tuin weg doen? Dan is het wellicht handig om te kijken naar een 3 kuub container. Deze biedt genoeg ruimte en hier kan je dus al je afval kwijt zonder dat je moet stoppen. Waar kan je deze goedkope afvalcontainer huren?

Wat te doen als je container vol zit

Als de bak helemaal vol zit hoef je deze niet zelf leeg te maken. Ze komen hem ophalen voor je en indien je hem nog een keer nodig hebt, brengen ze een lege terug. Als je deze op week basis nodig hebt dan is het wellicht een idee om deze container te kopen. Als je maandelijks of dagelijks moet huren dan kan dit veel meer geld kosten dan als je het koopt. Kijk daarom goed naar je eigen situatie en maak aan de hand daarvan de verstandige keuze voor jezelf.

Je vindt heel veel aanbieders die deze dienst leveren op het internet. Kijk goed naar welk formaat je nodig hebt en kijk of de aanbieder dit kan leveren. Laat je eventueel adviseren op het moment dat je er zelf niet uitkomt. Je wilt natuurlijk niet hebben dat je zo meteen te weinig ruimte hebt. Dit is erg zonde van je geld en tijd. Je moet dan weer wachten tot een andere geleverd wordt. Hier kan vaak veel tijd in zitten.