Als je in de bouw werkt dan zul je hem dit seizoen wel al nodig gehad hebben. Alhoewel we de echt koude temperaturen nog niet echt gehad hebben. Wellicht moet je er dus nog één aanschaffen een goede werkjas. Naast dat deze je warm moet houden heeft deze vaak ook een functioneel doel. Het is namelijk een handig middel om je gereedschap mee te nemen. Daarnaast heeft de werkjas veel te verduren. Je bent er buiten mee aan het werk, tilt dingen en doet allerlei andere zaken die de jas zullen belasten. Er zijn dus best wat zaken waar je op dient te letten als je er één aan gaat schaffen. Daarom gaan we er snel wat meer over vertellen in dit blog.

Waar let ik op bij de aanschaf van de werkjas?

Uiteraard is het goed om mee te wegen in welke hoedanigheid je de werkjas gebruikt. Voor een timmerman is een andere werkjas nodig dan de metselaar. En dan niet op het gebied van temperatuur maar vooral op het gebied van functionaliteit. Bij werkkleding speelt in zijn algemeenheid de functionaliteit een belangrijke rol. De meeste producenten hebben hierom daar een duidelijk focus op. De echte A merken zoals Blaklader investeren veel in innovatie om steeds voorop te lopen op het gebied van functionaliteit. Als je een echte professional bent in de bouw is het daarom zeker raadzaam om niet voor de goedkoopste jas te gaan. Investeren in kwaliteit verdient zich zeker terug. Je jas gaat langer mee en het werken gaat je makkelijker af door de functionaliteiten die in de werkjas zitten. Bij innovaties kun je denken aan de stof die gebruikt wordt. Hierin zit een sterke ontwikkeling. De meeste jassen zijn nu van een speciale stof die waterdicht is maar toch ademend. In veel gevallen is de stof ook nog elastisch wat de draagbaarheid van de jas ten goede komt.

De winter werkjas

Voor de strenge winter heb je een goed gevoerde winter werkjas nodig die je warm houdt bij deze koude temperaturen. Echter verschillen de temperaturen in Nederland nogal. Zo kan het zomaar zijn dat we een winter hebben waarbij de temperaturen niet onder de 5 graden komen. Ook in het voorjaar kan het vriezen maar ook behoorlijk warm zijn. Het is niet handig als je dan iedere keer een andere werkjas moet aantrekken. Daarom heb je ook jassen waar je de voering uit kunt halen zodat deze bij meerdere temperaturen te gebruiken is.