We zitten in economisch betere tijden. Veel bedrijven groeien en dat brengt over het algemeen nieuwe vraagstukken met zich mee. Zeker als het aantal medewerkers gaat groeien dan wordt heb belangrijk om na te denken hoe je je IT goed gaat organiseren. Want wie mag bij welke bestanden en heeft toegang tot welke applicaties? En gaan we vanuit de cloud werken of niet? En welke cloud vorm past dan het beste? Zeker gezien de snelle ontwikkelingen die er binnen de IT zijn is dat een belangrijk aspect geworden. Belangrijke vraag die ook gaat spelen is ga ik het werkplek beheer zelf doen of niet? In dit blog vertellen we je daar graag meer over.

Wat houdt werkplek beheer precies in?

Werkplek beheer houdt in dat je de IT die benodigd is om bij de bestanden en applicaties te komen regelt. Allereerst is daarbij altijd de vraag. Ga je dit zelf regelen of besteed je het uit aan een IT partij die dit vervolgens goed voor je gaat regelen. De grote van je bedrijf is vaak zeer bepalend of je het in huis gaat regelen of dat je het uitbesteed aan een professionele partij. Als je het uitbesteedt gaat de betreffende partij allereerst zorgen dat er IT gebouwd wordt die maakt dat medewerkers bij een goed functionerende werkplek kunnen. Dit kan een omgeving in de cloud zijn of niet. Soms kom je daarbij uit de voeten met een aantal standaard oplossingen bijvoorbeeld in een public cloud omgeving. Maar het kan zijn dat je vanwege de specifieke applicaties en autorisatie e.d. daar niet mee uit de voeten komt. Dan moet je op maat iets laten bouwen wat aan je behoefte voldoet. Het spreekt voor zich dat dit een wat grotere investering met zich meebrengt. De service van de werkplek besteed je vaak ook uit zodat je altijd terecht komt bij iemand die je kan helpen als zaken niet werken.

De voordelen van werkplek beheer uitbesteden

Aan het uitbesteden van je werkplek beheer zitten voor veel bedrijven best wat voordelen. Je weet in ieder geval dat je IT op dit vlak wordt gedaan door een partij die daar specialist in is en dat heel vaak doet. Ook ben je op dit vlak minder kwetsbaar. Er zit een partij achter die er focus op heeft en meerdere mensen staan klaar om de IT van de werkplekken goed te regelen. Als het in huis doet zijn er vaak maar een paar mensen verantwoordelijk voor en als die ziek of op vakantie zijn levert dat vaak gelijk een issue op.