Vooral in je tienerjaren kan je erg veel last hebben van puistjes en onzuiverheden. Dit kan je erg onzeker maken, omdat je denkt dat iedereen die met jou praat ernaar kijkt. In meeste gevallen valt het anderen niet eens op, maar voel jij je toch ongemakkelijk. Je kan deze puistjes en onzuiverheden makkelijk camoufleren. In dit artikel lees je wat je hierbij het beste kunt doen. 

Blijf van de puisten af

Het allerbelangrijkste is dat je niet aan je puistjes moet zitten. Je moet ze dus niet proberen uit te knijpen. Toch is dit vrij lastig, want zelfs zonder dat je het door hebt kun je er gedurende dag meerdere keren aan zitten. Het voornamelijkste probleem is dat je vingers niet schoon zijn. Bovendien maakt het uitknijpen van puisten het probleem vaak groter en kunnen er littekens ontstaan.  

Verzorging is erg belangrijk

De basis van een goede huid is verzorging. Het is belangrijk dat jij jouw gezicht elke ochtend en elke avond reinigt. Er zijn vele soorten reinigingsproducten en het is belangrijk om te onderzoeken welke goed bij jouw huid past. Als je een product hebt waarop jouw huid slecht reageert, worden de onzuiverheden alleen maar slechter.

Het is al helemaal belangrijk om je gezicht schoon te maken als jij make-up wilt gaan aanbrengen. Na het schoonmaken van je gezicht moet je jouw huid gaan hydrateren, dit kan onder andere met een goede dagcrème. 

 

Aan de slag met het camoufleren 

Op het moment dat je zowel je gezicht hebt gereinigd als gehydrateerd, is het tijd om jouw make-up aan te brengen. Door een foundation te kiezen die goed dekt en goed bij jouw huid past, kan je de onzuiverheden grotendeels camoufleren. Ook hierbij is het belangrijk om je te verdiepen in welke foundation het beste bij jou past. Elke foundation past namelijk bij een andere huidtype. Het is lastig om er zelf achter te komen welke foundationsoort het beste bij je past. Gelukkig kun je hiervoor filmpjes online bekijken.

 

Na het aanbrengen van de foundation is het tijd om de concealer aan te brengen. Door concealer na de foundation aan te brengen komt het beter tot z’n recht. In tegenstelling tot de foundation moet je de concealer niet over je hele gezicht aanbrengen, maar alleen op de plekken waar je puistjes en onzuiverheden hebt. Als laatste kun je jouw gezicht afpoederen. Van de puistjes is vervolgens niks meer te zien.